Kiinalainen keittiö, joka tunnetaan nimellä “hot pot”, perustuu ajatukseen valmistaa hot pot -illallinen perheen ja ystävien kanssa yhteisessä kattilassa. Sienet, kasvikset, merenelävät (enimmäkseen katkaravut) ja ohuet lihaviipaleet sisältyvät kaikki yhteiseen kiehuvaan kattilaan. Markkinoilla on nykyään erilaisia hot pot -lihaleikkureita, mikä…
Ateriakomponenttien valmistus
Lihat Yksi pakasteillallisen yleisimmistä ainesosista on liha. Lihaa voidaan valmistaa monin eri tavoin, mukaan lukien marinointi, kypsennys ja leikkaus tai viipalointi mm. Marinointi On yleistä, että marinaattia käytetään lihan pehmentämiseen ja maun parantamiseen. Suola, etikka, sitruunamehu, mausteet, sitruunahappo ja öljy…
Luomuliha – eettinen ja ekologinen valinta
Luomutuotteet, eli luonnonmukaisesti valmistetut, viljellyt ja kasvatetut tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan jo pitkään. Niin eettinen kuin ekologinenkin kompassi osoittaa yhden jos toisen kuluttajan kohdalla juuri luomu-tuotteeseen, vaikka se olisikin hiukan kalliimpi. Olivat kyseessä sitten jauhot, kananmunat tai liha, on luomu…
Suomalainen lihantuotanto
Suurin osa suomalaisista syö lihaa, edes jossain muodossa. Vaikka kasvissyönti ja vegaanius ovat tasaisesti kasvavia trendejä, on lihaa syövien osuus suomalaisista kuitenkin reilun 90 % luokkaa. Lihaa käytetään suomalaista kohti useita kymmeniä kiloja vuodessa, eniten sianlihaa. Naudanlihaa ja siipikarjaakin…
Päivä luomutilalla
Luomutilalla tarkoitetaan tilaa, jonka tuotteet kuten lihaa, maitoa, kasveja, tuotetaan luonnonmukaisesti. Elintarvikkeet, eläimet ja kasvit ovat saaneet omat luonnonmukaiset viljelyvaatimuksensa ja ohjeistuksensa Eviralta, josta ne voi tarvittaessa tarkastaa. Luomutuotteita on myös monia muita ja Evira tarjoaa niillekin omat ohjeistuksensa….