Ateriakomponenttien valmistus

Lihat

Yksi pakasteillallisen yleisimmistä ainesosista on liha. Lihaa voidaan valmistaa monin eri tavoin, mukaan lukien marinointi, kypsennys ja leikkaus tai viipalointi mm.

Marinointi

On yleistä, että marinaattia käytetään lihan pehmentämiseen ja maun parantamiseen. Suola, etikka, sitruunamehu, mausteet, sitruunahappo ja öljy ovat kaikki yleisiä marinaattien ainesosia. Proteolyyttiset entsyymit, jotka auttavat proteiinien hajoamisessa, tehostavat erityisen tehokkaasti lihan murenemista. Lihat joko marinoidaan marinadissa tai marinadi ruiskutetaan lihaan erityisillä ruiskutuslaitteilla.

Ruoanlaitto

Kaikki vaaralliset patogeenit, mukaan lukien bakteerit, voidaan poistaa kypsentämällä lihaa. Liha tulee kypsentää 70 °C:seen (160 °F) ja pitää siinä vähintään kaksi minuuttia kypsennyksen aikana.

Upotettuja rasvakeittimiä käytetään monenlaisten ruokien valmistukseen. Paistaessa liha kypsyy ja halutut maut kehittyvät. Paistamisessa käytetty lämmitetty öljy polttaa myös lihan ulkoa, mikä vähentää kosteuden menetystä. Paistaminen auttaa sitomaan leivinmateriaalia, kun sitä levitetään ytimeen. Leivitys lisää paistettujen ruokien makua ja rakennetta säilyttämällä öljyn leivontakerroksessa.

Herkkien esineiden, kuten kalan, leivitys esikypsennetään, jotta leivitysaine pysyy paikallaan. Kun kuluttaja lämmittää kalan uudelleen, kypsennysprosessi alkaa. Toisaalta paistettu kana on jo kypsennetty ennen paistamista. Yksi pakastepaistetun kanan uudelleenlämmittämisen päätarkoituksista on nostaa ruoan lämpötilaa tarjoilua varten.

Erä- tai jatkuvatoimiset rasvakeittimet ovat yleisimmät kaupalliset rasvakeittimet. Jatkuvassa rasvakeittimessä ruoka syötetään kuumaan öljysäiliöön syöttökuljettimella, joka kuljettaa sen koneen läpi. Öljy kuumennetaan 170-180 °C:n lämpötilaan. Myös toinen kuljetin, joka kulkee rinnakkain ja välittömästi pääsyöttökuljettimen yläpuolella, toimii yhdessä estääkseen ruoan kellumasta säiliössä. Säädetyt syöttönopeudet varmistavat, että tuote on öljyssä oikean ajan. Säiliön päässä oleva kuljetin siirtää paistettua ruokaa öljyn yläpuolelle, josta ylimääräinen valuu takaisin säiliöön käytettäväksi seuraavassa erässä.

Uunissa kypsennys on toinen vaihtoehto pakasteillallisten pääruokien valmistamiseen. Johtaminen, konvektio ja säteily ovat kaikki tapoja lämmittää ruokaa uunissa. Kuumennusprosessin aikana tietyt alueet on suunniteltu sisältämään höyryä. Verkkokuljetin kuljettaa ruokaa useiden vyöhykkeiden läpi, joissa ruoka voidaan altistaa erilaisille ilmannopeuksille ja höyryvirtauksille oikean kosteustason ylläpitämiseksi jatkuvatoimisessa uunissa.

Tyhjiökeittäminen on parasta tehdä erätyyppisissä uuneissa. Lihat tyhjiöpakataan ja kypsennetään alhaisemmassa lämpötilassa ja paineessa. Sous vide -keitto on tyhjiötekniikka, joka kypsentää ruoan ruuan mehuissa säilyttäen ruuan luonnolliset maut ja kosteuden. Käytettyjen alhaisten lämpötilojen vuoksi kypsennysajat pitenevät usein. Elintarvikkeet asetetaan laminoituun pussiin ja tyhjiösuljetaan ennen pakkaamista ja etiketöintiä. Sen jälkeen suljetun pussin valmistukseen käytetään kattilaa kiehuvaa vettä. Pussit on jäähdytettävä välittömästi kypsennyksen jälkeen ennen kuin ne laitetaan pakastimeen.

kuutioimalla ja viipaloimalla

Kypsennetyt lihat menettävät tiiviin yhteyden toisiinsa, jolloin ne ovat alttiimpia fyysisille vaurioille. Tämän seurauksena keitetyn lihan lihaskuidut jäykistyvät, mikä helpottaa leikkaamista ja viipalointia.

Call Now